Malmegards

Trivsel, trygghet och miljö tema för gårdsfest

2017-08-31

Hyresvärdarna vid Vänortsringen i Märsta – Malmegårds Fastighets AB, SigtunaHem och brf Rönnen – och Hyresgästföreningen bjöd lördagen den 26 augusti hyresgästerna i området på gårdsfest.

Fastighetsskötare Fethi Khayat, Bengt Malmegård, Lola Svensson från SigtunaHem, förvaltare Riadh Toumi för Malmegårds och Margareta Karlsson, Hyresgästföreningen i Märsta
Fastighetsskötare Fethi Khayat, Bengt Malmegård, Lola Svensson från SigtunaHem, förvaltare Riadh Toumi för Malmegårds och Margareta Karlsson, Hyresgästföreningen i Märsta, gladdes åt den stora uppslutningen på festen.

Temat var trivsel, trygghet och miljö och här fick hyresgästerna tillfälle att berätta vad de tycker och vill med sitt bostads- och närområde samt lämna förslag och idéer. På programmet fanns punkter som Sortera sopor – hur svårt kan det vara? och Återbruk med loppis, härlig musikunderhållning och många aktiviteter för ung och gammal.

Det blev en mycket uppskattad eftermiddag i solskenet på Vänortsringen för cirka 450 deltagare där också Sigtuna Basketklubb, Märsta Idrottsklubb, Kanotklubben Mälarpiraterna och Fjordhästens Rid- och körklubb medverkade.

Grillning med hamburgare och korv, glass och popcorn stod på menyn. Ponnyridning, hoppborg och ansiktsmålning uppskattades särskilt av de yngre deltagarna!
Grillning med hamburgare och korv, glass och popcorn stod på menyn. Ponnyridning, hoppborg och ansiktsmålning uppskattades särskilt av de yngre deltagarna!

- Det är väldigt trevligt och värdefullt att på detta sätt få träffa våra hyresgäster och andra i närområdet, säger Bengt Malmegård.

- Men utan eldsjälar som projektledaren Lola Svensson från SigtunaHem och Margareta Karlsson från Hyresgästföreningen i Märsta skulle det inte bli så bra!

Gårdsfesten samlade cirka 450 personer i alla åldrar.