Malmegards

Trivsel/Trygghet

Brandvarnare

Alla våra hyresgäster erbjuds att få brandvarnare installerad om en sådan saknas.

Cykel- och barnvagnsrum

Många av våra fastigheter har cykel- och barnvagnsrum och/eller en cykelställning på gården. Cyklar och barnvagnar får inte ställas i trapphuset och entrén eftersom de står i vägen vid städning och blockerar vid sjuktransporter eller brandutrymning.

Gemensamma utrymmen

Ett flertal funktioner och lokaler i fastigheten används av många hyresgäster. Tänk på att rökning och pälsdjur kan ställa till problem för allergiker.

Rökförbud

Rökförbud gäller i alla gemensamma utrymmen i fastigheten inklusive källarförråd, cykel- och barnvagnsrum etc. I de nya husen på Centrumleden och Nymärstagatan i Märsta är det inte heller tillåtet att röka i lägenheten.

Sopor/Avfall

Det är viktigt att sophanteringen sköts på bästa sätt för allas trivsel! Avfall som släpps ned i sopnedkast eller i soppåsar i soprummet ska vara inlagt i påse eller paket av lämplig storlek och beskaffenhet samt vara väl tillslutet. Föremål med vassa kanter måste läggas i ett styvt skyddshölje innan de läggs i påse eller paket. Påsar som slängs i sopnedkastet får inte vara så stora eller skrymmande att det blir stopp. Sopor får inte heller ställas i trappan.

I några fastigheter finns källsortering där man kan sortera glas, papper, kartong, glödlampor, batterier och grovsopor. Där det inte finns möjlighet att källsortera i huset hänvisar vi till de allmänna sopstationerna.

Störningar

Ta hänsyn till grannarna! Tänk på att du i ett flerfamiljshus har grannar runt omkring dig. Detta är särskilt viktigt på kvällen.

Trapphus/Entré

Det är inte tillåtet att ställa saker i trapphuset, i entrén eller utanför dörren. Dessa utrymmen måste hållas fria för tillfällen då det är viktigt att komma fram, som vid sjuktransport eller brandutrymning. Ett fritt trapphus underlättar även städningen och bidrar till den allmänna trivseln.

Tvättstuga

Du har som lägenhetshyresgäst tillgång till tvättstuga på bokningsbara tider. Boka ordentligt! Respektera andras tvättider och använd inte tvättstugan utanför de bokningsbara tvättiderna. Läs och följ anvisningarna för tvättmaskinerna noga – då får du också det bästa tvättresultatet. Lämna tvättstugan i det skick du själv vill finna den då du ska tvätta – följ skötselanvisningar för maskiner och annan utrustning och torka av maskiner, bänkar och golv när du är klar.

Återvinning, se Sopor/Avfall

 

Blanketter

Autogiro

Andrahandsuthyrning

Bytesansökan

Fullmakt andrahandsuthyrning

Uppsägning av bostad

Uppsägning av fordonsplats