Malmegards

Prisnominering sporrar hållbarhetsarbetet

2016-12-01

- Vi är mycket stolta över nomineringen till Årets Fastighetsägare 2016. Det sporrar oss att sätta upp nya utmanande mål framöver när det gäller miljö och sociala frågor som ligger oss varmt om hjärtat, säger vd Bengt Malmegård.

- För oss är det viktigt att hela tiden arbeta med dessa frågor för att skapa ett långsiktigt hållbart företag som bidrar positivt till det samhälle vi lever och verkar i.

Energi- och miljöfrågor har stått i fokus i mer än 40 år. Från och med år 2000 har vi halverat koldioxidutsläppet i våra fastigheter. Vi har effektiviserat energianvändningen och ställt om till grönare energislag som solenergi och bergvärme i fastigheter som bedömts lämpliga för detta. Och vi fortsätter att sänka energiförbrukningen.

De sista tre åren har vi minskat energiförbrukningen med 24 procent, bland annat genom investeringar i energieffektiv teknik. Det innebär att den genomsnittliga energianvändningen  i våra fastigheter nu ligger på 95 kWh/kvm per år, väl i nivå med vinnaren i ”Årets Energiutmanare 2016”, Halmstads Fastighets AB, i SABO:s tävling som vann med 104 kWh/kvm per år.

 
För att rösta och se övriga nominerade.
www.fastighetstidingen.se